Pelgrim besparende keukenapparatuur

Slimme Keuze lijn van Pelgrim

Pelgrim heeft haar meest energiebesparende en duurzaamste apparaten samengevoegd in een Slimme Keuze lijn. Daarmee kun jij nog bewuster kiezen voor een duurzame wereld van vandaag en morgen. Pelgrim staat voor betaalbare en energiebesparende apparatuur met een mooi design! De energiezuinige keukenapparatuur van Pelgrim is goed voor portemonnee en milieu. Nieuwsgierig naar de besparende keukenapparatuur die Pelgrim je te bieden heeft? Maak dan een afspraak.

Vaatwassen

De vaatwasser uit het Slimme Keuze label van Pelgrim heeft minimaal energieklasse C en bespaart tot 45% energie in vergelijking met een oudere vaatwasser! Dat is dus maximaal € 427,- over een gemiddelde levensduur van 12 jaar.

Duurzame vaatwasser

Ovens

De Combi-Magnetronovens zijn voorzien van invertertechniek waardoor er een gelijkmatige opwarming ontstaat met minder energieverbruik. Ook hebben de ovens uit het Slimme Keuze label allemaal een ECO-programma dat gebruik maakt van optimale warmteverspreiding en restwarmte.

Duurzame Pelgrim oven

Koelen en vriezen

De Slimme Keuze koelkasten van Pelgrim hebben minimaal Label E en hiermee verbruik je tot 65% minder energie ten opzichte van een oudere koelkast. Dat scheelt bijna € 50,- per jaar! Door gebruik van AdaptCool en lades met CrispZone blijven etenswaren ook langer vers waardoor je minder eten verspilt.

Pelgrim koelkast

Kookplaat

Pelgrim gebruikt voor haar inductiekookplaten alleen A+ inductietechniek. Deze techniek is 13% effectiever dan reguliere inductiekookplaten. Aanbevolen wordt een inductiekookplaat en afzuigkap te nemen met AutoAir. De afzuiging wordt automatisch aangepast aan de kookstand waardoor deze nooit te hoog staat. Want een hogere stand betekent immers meer energieverbruik.

Duurzame inductiekookplaat

Welke keuze maak jij?

Een Pelgrim apparaat krijg niet zomaar het Slimme Keuze label. Het begint met een gunstig energielabel. Door de apparaten te producten in Europa is er minder uitstoot van CO2 door vervoer. Daarnaast zijn de apparaten uitgerust met energiebesparende functies. Dat bij elkaar opgeteld is Pelgrim’s Slimme keuze.

 

Van alle keukenapparaten gebruiken vooral de koelkast en vaatwassen veel stroom. Door te kiezen voor de beste energielabels verbruik je de minste energie en bespaar je geld! Naast energieverbruik is ook gezondheid belangrijk. Zo komen bij het koken op gas schadelijke stoffen vrij. Onze keuze is daarom: koken op inductie. In het geval van voedselbereiding is stomen de meest zuinige maar ook de gezondste manier van koken. Alle mineralen en voedingsstoffen blijven behouden zonder dat je water of energie verspilt.

8 bespaartips voor keukenapparatuur

Enviroo-Favicon-small

Maak slim gebruik van restwarmte. Zet de kookplaat een minuut eerder uit met het deksel op de pan.

Enviroo-Favicon-small

Maak zoveel mogelijk gebruik van deksels. Hiermee wordt het energieverbruik tot wel 50% verlaagd.

Enviroo-Favicon-small

Gebruik minder water in de pan bij het koken van eten zodat het sneller kookt.

Enviroo-Favicon-small

Bij een oven met ventilator, kan er op meerdere niveaus tegelijk gekookt worden. De verschillende gerechten garen dan tegelijk en dat bespaart energie.

Enviroo-Favicon-small

Ontdooi etenswaren in de koelkast. De kou afkomstig van bevroren etenswaren helpt de koelkast op temperatuur te blijven.

Enviroo-Favicon-small

Ontdooi de vriezer gemiddeld 6 keer per jaar anders ontstaat er ijsvorming en moet de vriezer veel harder werken om de temperatuur laag te houden.

Enviroo-Favicon-small

De ideale temperatuur van een koelkast is 4 graden. Op deze temperatuur blijven de etenswaren tot wel 2 keer langer houdbaar.

Enviroo-Favicon-small

Stel de vriezer in op -18 graden Celsius. 1 graad lager instellen van de temperatuur verhoogt de energieconsumptie met ongeveer 5%.

Duurzaam Enviroo

Enviroo helpt jou graag bij het creëren van jouw droomkeuken. Een keuken die niet alleen prachtig is, maar ook nog eens verantwoord en eerlijk wordt geproduceerd. Door de energiezuinige apparatuur bespaar je ook nog eens een hoop geld.

Afspraak
maken

Maak een afspraak bij één van onze showrooms

Brochure
Aanvragen

Vraag nu onze keukenbrochure aan voor meer informatie

Bekijk andere duurzame blogs

Wij helpen bij jouw duurzame droomkeuken