Enviroo-logo-groen-wit

Vivari

Duurzaamheid als drijfveer voor innovatie

Bij het merk Vivari is duurzaamheid de drijfveer voor innovatie. In alle processen worden duurzame keuzes gemaakt waardoor de fabriek een bijdrage levert aan een leefbare planeet voor ons en onze (klein)kinderen. Vivari doet er alles aan om als merk zijn verantwoordelijkheid te nemen op het gebied van duurzaamheid. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden binnen Vivari? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek.

Het ontstaan van de duurzame keuken

Het ontstaan van de duurzame keuken bij Vivari begint bij het gebruik van duurzame grondstoffen en zelf opgewerkte elektriciteit. De fabriek zet in op het terugbrengen van de CO2-voetafdruk en gebruikt tijdens het productieproces zonne-energie en warmteterugwinning systemen.

In 2022 werd er volgens de afbeelding per geproduceerde keuken 81 kg aan CO2 uitgestoten. De ingezette duurzaamheidsstrategie is erop gericht om de CO2-balans verder te verminderen en liefst de volledige uitstoot naar 0 te brengen.

Duurzaamheidsstrategie Vivari

Lange levensduur van producten

Hoe langer een product meegaat, hoe minder vaak je het moet vervangen. Bescherming van grondstoffen door kwaliteit draagt bij aan het ontstaan van een duurzame keuken bij Vivari. Alle duurzaam ontworpen keukens bij Vivari zijn makkelijk in onderhoud en mocht er toch iets kapot gaan kost het weinig moeite om het onderdeel te vervangen. Vivari garandeert de beschikbaarheid van reserveonderdelen voor vele jaren voorbij de wettelijke termijn.

Vivari - Nobilia Küchen

Duurzaamheidscertificaten voor Vivari

De Vivari fabrikant gaat een stap verder op het gebied van duurzaamheidscertificaten. Het GS-keurmerk staat daarbij voor “bewezen veiligheid” zodat de producten van Vivari voldoen aan de eisen van de wet op productveiligheid. Daarnaast worden meubels emissiearm geproduceerd voor een gezond binnenklimaat. Bovendien zijn ze hiermee gecertificeerd volgens de hoogste normen zoals CARB2, F4Star of Blauer Engel. Voor de grondstoffen kan het gebruik van duurzame bosbouw (PEFC-certificaat) niet ontbreken en daarnaast worden in de producten gebruik gemaakt van gerecycled hout en kunststoffen.

Met de aansluiting bij het ”Klimapakt für die Möbelindustrie” van de DGM is vastgelegd dat de fabriek haar CO2-voetafdruk stapsgewijs afbouwt en idealiter neutraliseert.

Vivari - Nobilia Küchen

Bekijk meer van Vivari

Laat je inspireren door Vivari

Duurzaam Enviroo

Enviroo helpt jou graag bij het creëren van jouw droomkeuken. Een keuken die niet alleen prachtig is, maar ook nog eens verantwoord en eerlijk wordt geproduceerd. Door de energiezuinige apparatuur bespaar je ook nog eens een hoop geld.

Afspraak
maken

Maak een afspraak bij één van onze showrooms

Brochure
Aanvragen

Vraag nu onze keukenbrochure aan voor meer informatie

Enviroo brochure aanvragen

Bekijk onder het formulier meer informatie.

Vraag ter inspiratie gemakkelijk, gratis en snel de Enviroo brochure aan en ontdek de perfecte combinatie tussen duurzaamheid, stijl en kwaliteit voor iedere keuken. Lees hier meer over de Enviroo brochure.

Inspiratiebrochure

Vraag ter inspiratie gemakkelijk, gratis en snel de Enviroo brochure aan en ontdek de perfecte combinatie tussen duurzaamheid, stijl en kwaliteit voor iedere keuken. Lees hier meer over de Enviroo brochure.