Duurzame certificaten

Keukencertificaten duurzaamheid

Enviroo Keukens staan bekend om duurzaamheid. Als toonaangevende speler binnen duurzaamheid voor keukens hebben wij en onze producenten meerdere duurzame keukencertificaten behaald. Enviroo Keukens streeft er voortdurend naar om de ecologische voetafdruk te verminderen. Zo gebruiken we bijvoorbeeld alleen hout uit duurzaam beheerde bossen of bestaat ons plaatmateriaal uit zaagafval, uitdunningshout en gerecycled hout. Bekijk hier alle certificaten:

PEFC

De keukenfabriek heeft sinds juli 2009 als eerste keukenfabriek een PEFC certificering. Dit garandeert dat het verwerkte hout uit duurzame bosbouw komt waardoor er geen ontbossing plaatsvindt.

Enviroo-Keukens-Nobilia-PEFC-Zertifikat-logo
Enviroo-Keukens-Nobilia-Klimapakt-label

Klimapakt

De keukenfabriek is aangesloten bij het Klimapakt. Hierin committeert de fabriek zich om de CO2 uitstoot vast te leggen en terug te dringen en liefst volledig te neutraliseren.

ISO14001 en ISO50001

Ook beschikt de fabriek over ISO14001 en ISO50001 certificeringen voor milieu en energie management. ISO 14001 voor milieubeheersystemen dient om de milieuprestaties van een onderneming te verbeteren. Met de energiebeheernorm ISO 50001 kunnen bedrijven hun energie-efficiëntie continu verbeteren en de CO2-uitstoot verlagen.

Enviroo-Keukens-Nobilia-ISO-certificeringen
Enviroo-Keukens-Nobilia-TSCA-Title-VI-label

TSCA Title VI

Er worden uitsluitend houtmaterialen gebruikt, die voldoen aan de strenge Amerikaanse EPA-norm voor uitstoot van formaldehyde van de Toxic Substances Control Act (TSCA Title VI). Dit om een verdere reductie van de uitstoot van formaldehyde uit houtmaterialen en een gezond binnenhuisklimaat te bevorderen De grenswaarden van TSCA Title VI komen overeen met die van de Californische “CARB 2”-norm (California Air Resources Board).

Blauer Engel

De keukenfabriek beschikt verder over een Blauer Engel certificering. Dit keurmerk wordt verleend voor producten en diensten die bijzonder milieuvriendelijk zijn en waarbij bovendien hoge eisen aan werk- en gezondheidsbescherming worden gesteld.

Enviroo-Keukens-Nobilia-Blauer-Engel-label
Enviroo-Keukens-Nobilia-Go-Green-label

CO2-Neutrale GOGREEN-diensten

Tenslotte worden alle post- en pakketverzending uitgevoerd via de CO2-neutrale GOGREEN-diensten van de Deutsche Post en DHL. Daarmee zorgt de fabriek voor compensatie voor de door hen tijdens het transport veroorzaakte CO2-emissies.

Duurzaam Enviroo

Enviroo helpt jou graag bij het creëren van jouw droomkeuken. Een keuken die niet alleen prachtig is, maar ook nog eens verantwoord en eerlijk wordt geproduceerd. Door de energiezuinige apparatuur bespaar je ook nog eens een hoop geld.

Afspraak
maken

Maak een afspraak bij één van onze showrooms

Brochure
Aanvragen

Vraag nu onze keukenbrochure aan voor meer informatie

Wij helpen bij jouw duurzame droomkeuken