Bosch

Duurzame keuken van Bosch

Verantwoordelijkheid met één druk op de knop, zo simpel werkt het met de huishoudelijke apparaten van Bosch. Bij de vervaardiging van ieder afzonderlijk apparaat gaat Bosch uiterst zorgvuldig om met de grondstoffen. Want Bosch produceert in alle opzichten duurzaam. Dat begint al vóór de fabricage en eindigt pas wanneer het verpakkingsmateriaal is gerecycled. Benieuwd naar alles wat Bosch je te bieden heeft? Maak dan een afspraak!

Green Technology

Green Technology inside: Een symbool voor duurzaamheid. Zo’n 40% van de patenten die Bosch aanvraagt, heeft te maken met milieubescherming en een zorgvuldig gebruik van grondstoffen. De huishoudelijke Bosch apparaten behoren tot de zuinigste en meest efficiënte in de wereld. Goed voor het milieu én goed voor jouw portemonnee.

LikeABosch oven
Bosch keuken

De kwaliteit van Bosch

Dat veelzijdig en opvallend design perfect samen kan gaan met duurzaamheid en de allerhoogste kwaliteit bewijzen de keukenapparaten van Bosch. Het voortdurende streven naar de best mogelijke kwaliteit is niet onopgemerkt gebleven. Aan de producten van Bosch worden sinds jaar en dag uiteenlopende prijzen toegekend door jury’s van testinstituten van over de hele wereld. Nieuwsgierig? In inspiratiehuis 20|20, aan de A4 bij Hoofddorp, kan je de kwaliteit zelf aan een test onderwerpen. Ontdek op 4.000 m² alle innovaties van Bosch op het gebied van koken.

Het inspiratiehuis 20 | 20

Het inspiratiehuis 20|20 is ontworpen door architectenbureau William McDonough + Partners. William McDonough is samen met Michael Braungart grondlegger van de cradle to cradle filosofie en coauteur van de bestseller Cradle to cradle, afval = voedsel. Cradle to cradle geeft de gedachte weer dat alle gebruikte materialen hergebruikt kunnen worden of teruggegeven aan de natuur. Het streeft ernaar gesloten technische of biologische systemen te creëren voor materialen, energie, water en afval. Dit geldt zowel voor de bouw als voor het gebruik van het gebouw. De keuze voor een cradle to cradle gebouw past perfect bij het duurzame karakter van BSH Huishoudapparaten BV, dat al in 2008 in Duitsland de ‘Sustainability Award’ won, een onderscheiding voor de meest duurzame onderneming. Het inspiratiehuis 20|20, waar Bosch te aanschouwen is, maakt deel uit van het Park 20|20 in Hoofddorp. Park 20|20 is het eerste full service cradle to cradle geïnspireerde kantoorpark in Nederland en wordt ontwikkeld door Delta Development Group, VolkerWessels en Reggeborgh Groep.

Bosch ovens

Duurzaamheidsdoelen van Bosch

Bosch streeft een aantal duurzaamheidsdoelen na. Het gaat om de volgende doelen:

  • Klimaatactie
  • Gezondheid
  • Mensenrechten
  • Water
  • Circulaire economie
  • Diversiteit

De kennis van Bosch in het begrip “duurzaamheid” is enorm. Het duurzaamheidsmanagement van Bosch zorgt voor duidelijke oriëntatie op alle niveaus en garandeert dat alle acties effectief zijn.

Bekijk meer van Bosch

Accentline van Bosch

Like a Bosch

Bij Bosch draait alles om ‘Technologie voor het leven’. Dat betekent ook dat er rekening gehouden moet worden met het milieu. Like a Bos(ch)!

Lees verder

Laat je inspireren door duurzame keukens van Bosch

Duurzaam Enviroo

Enviroo helpt jou graag bij het creëren van jouw droomkeuken. Een keuken die niet alleen prachtig is, maar ook nog eens verantwoord en eerlijk wordt geproduceerd. Door de energiezuinige apparatuur bespaar je ook nog eens een hoop geld.

Afspraak
maken

Maak een afspraak bij één van onze showrooms

Brochure
Aanvragen

Vraag nu onze keukenbrochure aan voor meer informatie

Wij helpen bij jouw duurzame droomkeuken