Enviroo-logo-groen-wit

Nolte Küchen

Duurzaamheid bij Nolte Küchen

Nolte Küchen voert duurzaamheid door in haar gehele bedrijfsvoering. Sinds 2021 gebruikt  Nolte Küchen alleen elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen voor het maken van duurzame keukens. Nolte Küchen maakt tijdens het productieproces gebruik van gecertificeerde duurzame materialen, zoals het PEFC®-keurmerk. Dit toont de inzet voor duurzame bosbouw en verantwoorde inkoop van hout voor duurzame keukens.

Nieuwste technologieën voor keukenproductie

Nolte Küchen ondersteunt duurzame productie met verschillende innovatieve technologieën. Zo is er geïnvesteerd in ‘batch size 1’ productie programma waardoor er keukens op maat geproduceerd kunnen worden met minimale verspilling.

Nolte Küchen

Duurzaamheidsdoelen van Nolte Küchen

Bij Nolte Küchen staat duurzaamheid voorop in haar volledige bedrijfsproces. Tegen 2030 wil Nolte Küchen haar broeikasgasemissies verminderen met 50%. Vanaf 2025 zal duurzaamheid een sterk criterium zijn bij elke beslissing over nieuwe producten binnen Nolte Küchen.

Nolte Küchen

De grondstoffen van
Nolte Küchen

Het plaatmateriaal van Nolte Küchen bestaat grotendeels uit reststromen van hout:

  • Gerecycled hout (minimaal 50%)
  • Zaagafval
  • Uitdunningshout

De herkomst van gerecycled hout is bijvoorbeeld uit afvalhout van meubels, pallets, bouw- en sloophout). Nieuwsgierig geworden naar Nolte Küchen? Maak dan een afspraak om te kijken naar de mogelijkheden!

Nolte Küchen

Duurzaamheidscertificaten van Nolte Küchen

Europese normen helpen om aan de hoge standaarden op het gebied van duurzaamheid te voldoen. Nolte Küchen werkt met een kwaliteitsborgingssysteem wat gecertificeerd is volgende de norm EN ISO 9001. Voor energiebeheer is Nolte Küchen gecertificeerd volgens EN ISO 50001 om energie-efficiëntie te verbeteren en energiegebruik te verminderen. Daarnaast is Nolte Küchen gecertificeerd voor het PEFC®-keurmerk, wat de inzet voor ecologisch en sociaal verantwoord bosbeheer aantoont.

Nolte Küchen

Nolte Küchen is klimaatneutraal

Nolte Küchen is inmiddels al jaren geleden overgestapt op groene stroom uit hernieuwbare bronnen. CO2 uitstoot die momenteel (nog) niet te vermijden is, wordt gecompenseerd door projecten voor windenergie te ondersteunen. Hernieuwbare energieën en hun uitbreiding zijn essentieel voor een groenere wereld morgen. Dit maakt Nolte Kúchen een klimaatneutraal bedrijf.

Nolte Küchen is door de DGM gecertificeerd als klimaatneutraal bedrijf. Het doel is om de CO2 uitstoot te berekenen, te verminderen en uiteindelijk te neutraliseren. Ontdek hier het volledige document over duurzaamheid van Nolte Küchen.

Nolte Küchen

Bekijk meer van Nolte Küchen

Laat je inspireren door Nolte Küchen

Duurzaam Enviroo

Enviroo helpt jou graag bij het creëren van jouw droomkeuken. Een keuken die niet alleen prachtig is, maar ook nog eens verantwoord en eerlijk wordt geproduceerd. Door de energiezuinige apparatuur bespaar je ook nog eens een hoop geld.

Afspraak
maken

Maak een afspraak bij één van onze showrooms

Brochure
Aanvragen

Vraag nu onze keukenbrochure aan voor meer informatie

Enviroo brochure aanvragen

Bekijk onder het formulier meer informatie.

Vraag ter inspiratie gemakkelijk, gratis en snel de Enviroo brochure aan en ontdek de perfecte combinatie tussen duurzaamheid, stijl en kwaliteit voor iedere keuken. Lees hier meer over de Enviroo brochure.

Inspiratiebrochure

Vraag ter inspiratie gemakkelijk, gratis en snel de Enviroo brochure aan en ontdek de perfecte combinatie tussen duurzaamheid, stijl en kwaliteit voor iedere keuken. Lees hier meer over de Enviroo brochure.