8 bespaartips voor je oven

Bespaartips voor je oven

Het gebruik van je oven kan een grote hoeveelheid energie verbruiken, maar er zijn ook verschillende manieren om efficiënter te koken en energie te besparen. In onze blog lees je enkele bespaartips voor het gebruik van je oven. Wil je meer weten over duurzame ovens? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek.

Tip 1: Stoomfunctie

Met de geavanceerde stoomfunctie bespaar je tot wel 20% energie. Bovendien verbruikt de stoomreiniging in de AEG EcoLine oven maar liefst 95% minder energie dan bij een conventionele zelfreinigende oven. Een duurzame keuze die ook nog eens zorgt voor efficiëntie en gemak in de keuken! 

Tip 2: Koken met stoom

Door gerechten te stomen behouden ze vitamines, mineralen en voedingsstoffen. Hierdoor blijven smaken, aroma’s en kleuren optimaal behouden. Geen aanbranden, geen overgaring en dat allemaal zonder boter of olie! Bovendien wordt er minder water verbruikt en wordt er een lage temperatuur gebruikt. Hierdoor is stomen gezond, lekker en duurzaam. Ontdek hoe te koken met stoom!

Tip 3: Gebruik restwarmte

Zet de oven enkele minuten voor het einde van de bereidingstijd uit! De restwarmte die in de oven blijft, voltooit het kookproces zonder extra energie te verbruiken. Ben je toe aan een nieuwe oven? Kies er dan eentje met een gunstig energielabel.

Tip 4: Groene Keuze label

Wist je dat apparaten van slechts enkele jaren oud veel meer energie verbruiken dan de huidige generatie keukenapparatuur? Ovens van Pelgrim hebben de meest energiezuinige apparatuur aangemerkt met een Groene Keuze Label. Zo zie je direct welk product een positieve bijdrage kan leveren aan jouw groene keuzes.⁠

Duurzame oven van ATAG

Tip 5: De hetelucht-functie

Ga je op zoek naar een nieuwe oven? Kies dan voor een exemplaar met een hetelucht-functie. Een oven met hetelucht-functie is namelijk zuiniger dan een elektrische oven. Met een heteluchtoven kun je op een lagere temperatuur hetzelfde resultaat behalen. Hierdoor verbruikt de oven minder energie.

Tip 6: Schakel de oven iets eerder uit

Een oven blijft nog lang warm nadat je het apparaat uitschakelt. Je kunt de oven daarom 1 á 2 minuten eerder uitzetten. Op deze manier bespaar je op de lange termijn veel energie en dit zorgt voor lagere energiekosten.

Tip 7: Beperk het gebruik van een bakplaat.⁠

Een bakplaat belemmert de luchtstroming in de oven en dit zorgt voor een hoger energieverbruik. Gebruik daarom, wanneer mogelijk, een rooster.

Tip 8: Inhoud van de oven bepaalt energieverbruik

Wist je dat je dat de inhoud van de oven bepalend is voor de hoeveelheid energie die wordt verbruikt? Daarom is het bij aanschaf van een nieuwe oven belangrijk om te bedenken wat je gebruikersdoel is. Gebruik je de oven enkel voor 1 á 2 gerechten? Kies dan voor een compact model. Zo bespaar je ruimte én energie.⁠

Duurzaam Enviroo

Enviroo helpt jou graag bij het creëren van jouw droomkeuken. Een keuken die niet alleen prachtig is, maar ook nog eens verantwoord en eerlijk wordt geproduceerd. Door de energiezuinige apparatuur bespaar je ook nog eens een hoop geld.

Afspraak
maken

Maak een afspraak bij één van onze showrooms

Brochure
Aanvragen

Vraag nu onze keukenbrochure aan voor meer informatie

Bekijk andere duurzame blogs

Wij helpen bij jouw duurzame droomkeuken