Nolte Keukens

Het plaatmateriaal van Nolte Keukens

Het plaatmateriaal van Nolte Keukens bestaat grotendeels uit reststromen van hout:

  • Gerecycled hout (minimaal 50%)
  • Zaagafval
  • Uitdunningshout

De herkomst van gerecycled hout is bijv. uit afvalhout van meubels, pallets, bouw- en sloophout). Nieuwsgierig geworden van het plaatmateriaal bij Nolte Keukens? Maak dan een afspraak!

Klimapakt-certificaat

De verwerking van het spaanplaat tot keukenkasten vind plaats in een keukenfabriek met een klimaat neutraal certificering van het Klimapakt. Hierin committeert de fabriek zich om de CO2 uitstoot vast te leggen en terug te dringen en deze uiteindelijk volledig te neutraliseren. Tot die tijd wordt er geïnvesteerd in klimaatcertificaten om de CO2 uitstoot te compenseren.

PEFC-Certificaat

Het houtafval wat overblijft tijdens de keukenproductie wordt tot een minimum beperkt. Wat niet meer te verwerken is, wordt door middel van 2 verbrandingsketels gebruikt voor de warmtevoorziening. Op deze wijze wordt inmiddels 99% van de benodigde warmte voor de fabriek zelf opgewekt. Ook zijn alle lampen vervangen voor LED lampen. Dat is ecologisch en economisch een mooie besparing!

De keukenfabriek heeft een PEFC certificering. Dit garandeert dat het verwerkte hout uit duurzame bosbouw komt waardoor er geen ontbossing plaatsvindt.

ISO-Certificaten

Ook beschikt de fabriek over een ISO50001 certificering voor energie management. Met de energiebeheernorm ISO 50001 kunnen bedrijven hun energie-efficiëntie continu verbeteren en de CO2-uitstoot verlagen.

TSCA Title VI Certificaat

Er worden uitsluitend houtmaterialen gebruikt, die voldoen aan de strenge Amerikaanse EPA-norm voor uitstoot van formaldehyde van de Toxic Substances Control Act (TSCA Title VI). Dit om een verdere reductie van de uitstoot van formaldehyde uit houtmaterialen en een gezond binnenhuisklimaat te bevorderen De grenswaarden van TSCA Title VI komen overeen met die van de Californische “CARB 2”-norm (California Air Resources Board).

Laat je inspireren door duurzaamheid van Nolte Keukens

Duurzaam Enviroo

Enviroo helpt jou graag bij het creëren van jouw droomkeuken. Een keuken die niet alleen prachtig is, maar ook nog eens verantwoord en eerlijk wordt geproduceerd. Door de energiezuinige apparatuur bespaar je ook nog eens een hoop geld.

Afspraak
maken

Maak een afspraak bij één van onze showrooms

Brochure
Aanvragen

Vraag nu onze keukenbrochure aan voor meer informatie

Wij helpen bij jouw duurzame droomkeuken