Enviroo-logo-groen-wit

Duurzame keukenontwerptrends voor de toekomst

Ontwerptrends voor een duurzame keuken

De keuken is het hart van ieder huis, in de toekomst zal het belang van de keuken alleen maar toenemen. Met een groeiende vraag naar duurzame keukenoplossingen en milieubewustzijn, evolueert ook het keukenontwerp. Zo zullen keukenontwerpen in de toekomst meer naar eco-vriendelijke en innovatieve concepten neigen. In deze blogpost nemen we je mee naar enkele duurzame keukenontwerptrends die in de toekomst toegepast zullen worden of al worden toegepast. Benieuwd naar alle mogelijkheden op het gebied van duurzame keuken? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek.

Circulaire materialen

Eén van de belangrijkste keukenontwerptrends voor duurzame keukens is het gebruik van circulaire materialen. Dit zijn materialen die zijn hergebruikt, gerecycled of biologisch afbreekbaar zijn. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan de werkbladen van Dekker Zevenhuizen zoals Greengridz, Obsidiana of Cosmolite die hergebruikt kunnen worden. Andere duurzame oplossingen zijn bijvoorbeeld keukenapparatuur wat wordt gerecycled of keukenkasten die gerecycled kunnen worden. Met het gebruik van circulaire materialen verminder je het gebruik van nieuwe grondstoffen en geef je bestaande materialen een tweede leven.

Duurzaam werkblad

Cradle-to-cradle

Het cradle-to-cradle keukenontwerp houdt in dat materialen ontworpen worden met het oog op hergebruik en recycling. Dit betekent dat alle componenten van een product aan het einde van de levensduur worden teruggegeven aan de duurzame kringloop, zonder afval of verlies van waarde. In een duurzame keuken zijn dit bijvoorbeeld keukenkasten die volledig recyclebaar zijn en geen schadelijke stoffen bevatten.

Duurzame inductiekookplaat

Biogas of zonne-energie

Naast recyclen of hergebruiken zullen duurzame energiebronnen zoals zonne-energie of biogas een belangrijke rol gaan spelen in de toekomst van keukens. Zonnepanelen kunnen op daken of gevels worden geïntegreerd om elektriciteit op te wekken voor verlichting, keukenapparatuur en andere elektronica. Daarnaast kunnen biogasinstallaties geïnstalleerd worden om afval om te zetten in bruikbare energie voor koken en verwarmen, hierdoor reduceert het gebruik van fossiele brandstoffen.

Duurzame vaatwasser

Slimme technologieën

In keukenontwerpen van de toekomst zullen steeds meer slimme technologieën worden geïntegreerd. Denk aan energiezuinige of slimme keukenapparatuur, waterbesparende kranen met sensoren en slimme thermostaten die energieverbruik verminderen, maar ook je keukenervaring verbeteren. Binnen keukenapparatuur zijn talloze oplossingen voor ovens, kookplaten, koelkasten en afzuigingen

Duurzame oven

De toekomst van keukenontwerpen

De toekomst voor keukenontwerpen is innovatief en duurzaam. Door te kiezen voor duurzame keukenontwerpen en duurzame keukenoplossingen krijg je niet alleen een stijlvolle en functionele keuken, maar een duurzame keuken die bijdraagt aan een schonere en milieuvriendelijkere wereld.

Duurzaam Enviroo

Enviroo helpt jou graag bij het creëren van jouw droomkeuken. Een keuken die niet alleen prachtig is, maar ook nog eens verantwoord en eerlijk wordt geproduceerd. Door de energiezuinige apparatuur bespaar je ook nog eens een hoop geld.

Afspraak
maken

Maak een afspraak bij één van onze showrooms

Brochure
Aanvragen

Vraag nu onze keukenbrochure aan voor meer informatie

Bekijk andere duurzame blogs

Enviroo brochure aanvragen

Bekijk onder het formulier meer informatie.

Vraag ter inspiratie gemakkelijk, gratis en snel de Enviroo brochure aan en ontdek de perfecte combinatie tussen duurzaamheid, stijl en kwaliteit voor iedere keuken. Lees hier meer over de Enviroo brochure.

Inspiratiebrochure

Vraag ter inspiratie gemakkelijk, gratis en snel de Enviroo brochure aan en ontdek de perfecte combinatie tussen duurzaamheid, stijl en kwaliteit voor iedere keuken. Lees hier meer over de Enviroo brochure.