Duurzame & Gecertificeerde werkbladen

Duurzaam verantwoorde werkbladen

Dekker Zevenhuizen is onze partner voor duurzame werkbladen. De zorg voor het milieu gaat bij Dekker Zevenhuizen verder dan alleen haar producten. Ook het productieproces, het personeel en de directe omgeving zijn belangrijk. Het behaalde  ISO14001-certificaat staat voor een milieumanagementsysteem dat structureel aandacht besteedt aan milieu in de hele bedrijfsvoering. Bovendien heeft Dekker zich aangesloten bij MVO Nederland. Bij alle bedrijfsbeslissingen wordt gestreefd naar een zorgvuldige balans tussen people, planet en profit. Bij de inkoop van producten en diensten wordt sterk gelet op sociale en milieuaspecten. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor duurzame werkbladen? Maak dan een afspraak.

Zoektocht naar duurzame materialen

Enviroo en Dekker Zevenhuizen hebben gelijke ambitie. We zijn altijd op zoek naar duurzame en milieuvriendelijke alternatieven. Zo wordt er op dit moment een duurzaam composiet ontwikkeld voor werkbladen. Dit composiet wordt gemaakt uit PET-flessen. Daarnaast worden er bij Dekker Zevenhuizen veel concrete maatregelen getroffen om energie te besparen en CO2-uitstoot te verminderen. Ook wordt het afval gescheiden en wordt het deels gerecycled en omgezet in energie. De keukenbladen hebben verschillende certificaten die je de garantie geven van duurzaamheid in de breedste zin van het woord:

Duurzame keuken Decortop

FSC®-Certificaat

De Forest Stewardship Council (FSC®) is een internationale organisatie die zich inzet voor het behoud en een verantwoord beheer van bossen wereldwijd. Alleen FSC®-gecertificeerde bedrijven kunnen FSC®-producten verkopen. Dekker Zevenhuizen is gecertificeerd, en verschillende van haar producten dragen het FSC-keurmerk, zoals onze massief houten keukenbladen, multiplex bladen en Greengridz® bladen. Jij hebt dan ook de zekerheid dat dit hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

Duurzame kraan Enviroo

CARB2-Certificaat

Greenpanel voldoet aan de aller strengste normen voor samengestelde houtproducten, zoals die zijn vastgelegd door de California Air Resources Board (CARB). Dat betekent dat de emissie van formaldehyde minder dan 0,08 ppm is! Daarmee is Greenpanel een van de eerste plaatmaterialen die aan de hoge eisen voldoet.

Greengridz DecorTop keukenblad

Greenguard-certificaat

Greenguard is een label van UL Environment. Het certificaat bewijst dat de producten voldoen aan de strenge richtlijnen op het gebied van vervuilende stoffen in het binnenmilieu. Zo dragen ze bij aan het creëren van een gezond woonklimaat. Fenix NTMTopCoreCorianHi-MacsLapitec en de collectie EQ composietsteen dragen het Greenguard-label.
Het Greenguard Gold-label verzekert jou ervan dat de producten ook geschikt zijn voor de omgevingen als scholen en ziekenhuizen. De richtlijnen voor het gebruik van chemicaliën zijn dan strenger, en er is minder uitstoot toegestaan.

NSF-certificaat

NSF is wereldwijd de grootste, onafhankelijke keuringsdienst op het gebied van volksgezondheid. De instantie inspecteert periodiek ‒ en onaangekondigd ‒ of de producten voldoen aan de normen. Het certificaat vertelt jou dat onze Hi-Macs, Corian, Lapitec en EQ composietsteen producten veilig zijn in contact met voedsel.

Greengridz TopLaminaat keukenblad

Duurzaam Enviroo

Enviroo helpt jou graag bij het creëren van jouw droomkeuken. Een keuken die niet alleen prachtig is, maar ook nog eens verantwoord en eerlijk wordt geproduceerd. Door de energiezuinige apparatuur bespaar je ook nog eens een hoop geld.

Afspraak
maken

Maak een afspraak bij één van onze showrooms

Brochure
Aanvragen

Vraag nu onze keukenbrochure aan voor meer informatie

Bekijk andere duurzame blogs

Wij helpen bij jouw duurzame droomkeuken