duurzame en gecertificeerde werkbladen

DUURZAME EN GECERTIFICEERDE WERKBLADEN

Dekker Zevenhuizen, onze partner in duurzame werkbladen, heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Die zorg voor het milieu gaat verder dan alleen de producten. We kijken ook naar het productieproces, het personeel en de directe omgeving. Daarom heeft ons vijfentachtig jaar jonge familiebedrijf het ISO 14001-certificaat behaald: het milieumanagementsysteem dat structureel aandacht besteedt aan milieu in de hele bedrijfsvoering. Bovendien heeft Dekker zich aangesloten bij MVO Nederland. Met de ondertekening van het MVO Nederland-manifest onderschrijven we dat bij alle bedrijfsbeslissingen wordt gestreefd naar een zorgvuldige balans tussen people, planet en profit, en dat bij de inkoop van producten en diensten sterk wordt gelet op sociale en milieuaspecten.

Enviroo-Keukens-Duurzaamheid-in-de-Keukens

Afspraak maken

Maak een afspraak met een specialist en bedenk samen jouw droomkeuken.

Enviroo staat voor

Bamboe keukens
Duurzaam
PEFC en FSC
Cradle2cradle
Waterbesparing
Energiebesparing

Specialist vinden

Kijk hier welke Enviroo specialist bij jou in de buurt is

Zoektocht naar duurzame materialen
Deze uitgangspunten zijn voor ons niet nieuw: we zijn altijd op zoek naar duurzame materialen, en het zoeken naar milieuvriendelijke alternatieven voor de meer belastende materialen is verankerd in de strategie. Daarnaast zijn er veel concrete maatregelen getroffen om energie te besparen en CO2-uitstoot te verminderen, zoals zo kort mogelijke aanvoerlijnen, automatische aansturing van energieverbruikende apparaten en lichtsensoren. Ook scheiden we het afval en wordt het deels gerecyceld en omgezet in energie.

Certificering werkbladen
De producten hebben verschillende certificaten die je de garantie geven van duurzaamheid in de breedste zin van het woord:

FSC®-certificaat
De Forest Stewardship Council (FSC®) is een internationale organisatie die zich inzet voor het behoud en een verantwoord beheer van bossen wereldwijd. Alleen FSC®-gecertificeerde bedrijven kunnen FSC®-producten verkopen. Dekker Zevenhuizen is gecertificeerd, en verschillende van haar producten dragen het FSC-keurmerk, zoals onze massief houten keukenbladen, multiplex bladen en Greengridz® bladen. Jij hebt dan ook de zekerheid dat dit hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

CARB2
Greenpanel voldoet aan de allerstrengste normen voor samengestelde houtproducten, zoals die zijn vastgelegd door de California Air Resources Board (CARB). Dat betekent dat de emissie van formaldehyde minder dan 0,08 ppm is! Daarmee is Greenpanel een van de eerste plaatmaterialen die aan de hoge eisen voldoet.

Greenguard
Greenguard is een label van UL Environment. Het certificaat bewijst dat de producten voldoen aan de strenge richtlijnen op het gebied van vervuilende stoffen in het binnenmilieu. Zo dragen ze bij aan het creëren van een gezond woonklimaat. Fenix NTMTopCoreCorianHi-MacsLapitec en de collectie EQ composietsteen dragen het Greenguard-label.
Het Greenguard Gold-label verzekert jou ervan dat de producten ook geschikt zijn voor de omgevingen als scholen en ziekenhuizen. De richtlijnen voor het gebruik van chemicaliën zijn dan strenger, en er is minder uitstoot toegestaan.

NSF-certificaat

NSF is wereldwijd de grootste, onafhankelijke keuringsdienst op het gebied van volksgezondheid. De instantie inspecteert periodiek ‒ en onaangekondigd ‒ of de producten voldoen aan de normen. Het certificaat vertelt jou dat onze Hi-Macs, Corian, Lapitec en EQ composietsteen producten veilig zijn in contact met voedsel.

Enviroo-Keukens-Bosch-Logo
Enviroo-Keukens-Miele-Logo
Enviroo-Keukens-Pelgrim-Logo
Enviroo-Keukens-ATAG-Logo

Ontdek de duurzame Bamboe keuken: KitchZEN