Kook energiezuinig op inductie
Koken op inductie is de toekomst. Een inductiekookplaat verhit eten in mum van tijd en is energie-efficiënt. Waar bij een traditionele gaskookplaat warmte aan de omgeving verloren gaat, is dit bij een energiezuinige inductieplaat niet het geval omdat deze slechts de pan verhit die op de plaat staat. Een tip om nog meer energie te besparen is om de deksel op de pan te laten, zodat de warmte niet uit de pan kan ontsnappen. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor duurzame inductiekookplaten en afzuigingen? Maak dan een afspraak.
Koken op gas en gezondheid
Bij de verbranding van gas tijdens het koken komen er schadelijke stoffen vrij zoals ultrafijnstof, stikstofdioxide en koolstofmonoxide. Bij te hoge concentraties zijn deze stoffen schadelijk voor de gezondheid en kunnen vooral bij kinderen leiden tot astmatische klachten. Doordat onze huizen steeds beter geïsoleerd zijn en we vanwege de hoge energieprijzen de ramen gesloten houden, blijven deze schadelijke stoffen langer in de leefruimte aanwezig. Ook bij verbranding van eten komen deze schadelijke stoffen in de leefruimte. Doordat bij inductie koken zelf geen verbranding plaats vind en je nauwkeuriger kan koken, komen er nauwelijks schadelijke stoffen vrij.
Inductiekookplaat en zonnepanelen
Mocht je zelf energie opwekken door bijvoorbeeld zonnepanelen dan kan koken op inductie extra voordelig zijn. Als er meer energie wordt opgewekt dan verbruikt, betaal je vaak terugleveringskosten aan de energieleverancier. Door van gas naar inductie te gaan, bespaar je op de gasrekening en je hoeft minder terugleverkosten te betalen. Daarnaast is de overcapaciteit van zelfopgewekte stroom gratis. Een WIN-WIN-Situatie!
HOB2HOOD® Technology
De Hob2Hood®-technologie zorgt ervoor dat de afzuiging automatisch afgestemd wordt op het koken. Als je de kookplaat aanzet dan schakelt de afzuiging ook direct in. Ook als je de temperatuur hoger of lager zet, past de afzuiging van de afzuigkap zich automatisch aan en staat altijd op de perfecte stand zodat de kookdamp altijd optimaal wordt afgezogen.
Breeze functie
Na het koken wil je geen nare kookluchtjes ruiken. Tijdens het koken kunnen er nare geuren vrijkomen en dit wil natuurlijk niemand ruiken.
De Breeze-functie zuivert de lucht na het koken in de keuken in alle stilte, zonder de sfeer voor jou en je gasten te verstoren.
Recirculatie of luchtafvoer
Beide zijn mogelijk met de AEG-inductiekookplaat met afzuiging. Meestal wordt er gekozen voor recirculatie omdat je dan geen luchtkanaal naar buiten nodig hebt.
Een energievoordeel hierbij is dat je geen gat in de muur hebt waardoor er warme lucht ontsnapt. Bij recirculatie wordt er gebruik gemaakt van koolstof- of plasmafilters die de lucht zuiveren om de lucht daarna weer schoon de ruimte in te laten gaan.
Pannen met damp sturende deksels
Om ook de damp van hoge pannen goed naar beneden te geleiden, zijn er pannen met deksels die stoomventilatie reguleren, zodat nagenoeg alle kookdamp kan worden afgezogen. Dit draagt bij aan een schone atmosfeer zonder kookluchtjes.
Duurzaam Enviroo
Enviroo helpt jou graag bij het creëren van jouw droomkeuken. Een keuken die niet alleen prachtig is, maar ook nog eens verantwoord en eerlijk wordt geproduceerd. Door de energiezuinige apparatuur bespaar je ook nog eens een hoop geld.