AEG INDUCTIE EN AFZUIGING
KOOK ENERGIEZUINIG OP INDUCTIE
Koken op inductie is de toekomst. Een inductiekookplaat verhit eten in mum van tijd en is energie-efficiënt. Waar bij een traditionele gaskookplaat warmte aan de omgeving verloren gaat, is dit bij een energiezuinige inductieplaat niet het geval omdat deze slechts de pan verhit die op de plaat staat. Een tip om nog meer energie te besparen is om de deksel op de pan te laten, zodat de warmte niet uit de pan kan ontsnappen.
KOKEN OP GAS EN GEZONDHEID
Bij de verbranding van gas tijdens het koken komen er schadelijke stoffen vrij zoals ultrafijnstof, stikstofdioxide en koolstofmonoxide. Bij te hoge concentraties zijn deze stoffen schadelijk voor de gezondheid en kunnen vooral bij kinderen leiden tot astmatische klachten. Doordat onze huizen steeds beter geïsoleerd zijn en we vanwege de hoge energieprijzen de ramen gesloten houden, blijven deze schadelijke stoffen langer in de leefruimte aanwezig. Ook bij verbranding van eten komen deze schadelijke stoffen in de leefruimte. Doordat bij inductie koken zelf geen verbranding plaats vind en je nauwkeuriger kan koken, komen er nauwelijks schadelijke stoffen vrij.