Koken met stoom
Lekker koken wordt gemakkelijk. Hoe? De toevoeging van een stoomfunctie aan de traditionele ovenwarmte heeft geleid tot een sterk verbeterd kookresultaat. Naast de knapperige korstjes aan de buitenkant wordt door stoom het voedsel sappiger en malser aan de binnenkant en in zijn geheel dus veel smakelijker. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor koken met stoom? Maak dan een afspraak.
Stomen is de zuinigste manier van koken
Doordat je weinig water gebruikt en de oven op een relatief lage stand zet, is stomen een zeer efficiënte manier van koken. Bovendien kun je meerdere gerechten tegelijk bereiden in de stoomoven waardoor je niet verschillende pannen op het vuur hoeft te hebben.
Opwarmen met stoom
Beperk voedselverspilling dankzij de stoomregeneratiefunctie.
Gooi restjes niet meer weg maar warm ze op met stoom.
Resultaat: Het eten smaakt alsof het net vers gemaakt is!
AEG Stoomprofessionals
AEG stoomovens geven precies de juiste hoeveelheid stoom af om smaak en vocht in het voedsel op te nemen en vitaminen en voedingsstoffen te behouden. Door te koken met stoom blijven ook de texturen en vezels behouden. Zo krijg je sappige groenten, en oud brood kun je weer helemaal vers maken. Als je met stoom kookt, dringt de hitte dieper en sneller door in het eten. Dit kan de kooktijd verminderen en dat betekent minder impact op de planeet.
Een zelfreinigende oven
Het schoonmaken van een oven is niet de leukste klus van koken. AEG heeft daarom ovens ontwikkeld met een Pyrolytische reinigingsfunctie.
Vuil, vet en voedselresten verdwijnen als sneeuw voor de zon tot as wat u daarna makkelijk met een vochtig doekje kunt wegvegen. Dat scheelt tijd en schoonmaakmiddel.
Duurzaam Enviroo
Enviroo helpt jou graag bij het creëren van jouw droomkeuken. Een keuken die niet alleen prachtig is, maar ook nog eens verantwoord en eerlijk wordt geproduceerd. Door de energiezuinige apparatuur bespaar je ook nog eens een hoop geld.