Bespaartips voor tijdens het koken
Het gebruik van je oven kan een grote hoeveelheid energie verbruiken, maar er zijn ook verschillende manieren om efficiënter te koken en energie te besparen. In onze blog lees je enkele bespaartips voor het gebruik van je oven. Wil je meer weten over duurzame ovens? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek.
Tip 1: Kook met de deksel op de pannen
Tip 2: Koken met stoom
Tip 3: Gebruik niet te veel water als je kookt
Het is een veelvoorkomende fout om te veel water te gebruiken bij het koken van groenten, pasta of aardappelen. Het gebruik van een klein laagje water is meestal voldoende, zolang het voedsel niet droog kookt. Dit minimaliseert de hoeveelheid energie die nodig is om het water aan de kook te brengen en te houden.
Tip 4: Kies altijd voor een kleinere pan
Het kiezen van de juiste pan voor de hoeveelheid voedsel die je kookt kan aanzienlijk bijdragen aan de energie-efficiëntie. Kleinere pannen hebben kleinere oppervlakten, wat bijdraagt aan minder warmteverlies en kleinere pannen zorgen ervoor dat de warmte gelijkmatiger wordt verdeeld.
Tip 5: Koken op inductie
Tip 6: Gebruik passende deksels
Duurzaam Enviroo
Enviroo helpt jou graag bij het creëren van jouw droomkeuken. Een keuken die niet alleen prachtig is, maar ook nog eens verantwoord en eerlijk wordt geproduceerd. Door de energiezuinige apparatuur bespaar je ook nog eens een hoop geld.