Like a Bosch

Like a Bosch

Bij Bosch draait alles om ‘Technologie voor het leven’. Dat betekent ook dat er rekening gehouden moet worden met het milieu. Shawn en Shawna laten zien hoe coole technologieën en duurzaamheid samengaan.

Enviroo-Keukens-Besparen

Shawn houdt van nieuwe technologieën – en van het milieu

Shawn houdt van nieuwe technologieën – en van het milieu. Daarom maakt de IoT held gebruik van Bosch producten. Aan de ene kant, maken ze zijn leven makkelijker. Aan de andere kant, bieden ze coole functies. Daarnaast, besparen ze energie en behouden ze de natuurlijke hulpbronnen. Dat is één ding waar hij en Shawna het eens over kunnen worden. De jonge dame is uit het niets verschenen en daagt onze held uit voor een epische rap battle. Het duo geeft alles wat ze hebben met slimme ‘rhymes’ om te beslissen welke van de twee de betere, duurzamere, Bosch producten met de beste eigenschappen heeft. Al rappend wordt het Shawn en Shawna duidelijk: met Bosch is duurzaamheid dubbel zo goed. Ten eerste, consumenten kunnen hun eigen bijdrage leveren aan een betere toekomst door bewust voor duurzame Bosch-producten te kiezen. En ten tweede, Bosch neemt als bedrijf de kwestie van duurzaamheid serieus en heeft in 2020 CO₂-neutraliteit bij al zijn vestigingen bereikt.

Energie besparen – bij het verwarmen en bij de vaat

Shawna komt met vertrouwen het kantoor binnen met haar boombox, en zonder een beat over te slaan, begint ze te rappen. Tijdens de rap battle steekt ze een tandje bij met haar beats om het feest op gang te brengen, maar thuis houdt ze haar feestgangers warm met haar Compress 7400i AW, de lucht-water-warmtepomp van Bosch. Deze warmtepomp zet de warmte uit de omgevingslucht om in themische energie en heet water, en levert hierbij milieuvriendelijke energie voor het huis. Shawna’s familie heeft een zonne-energiesysteem dat is aangesloten op de warmtepomp en Bosch Energy Manager, waardoor ze hun eigen elektriciteit opwekken en meer dan 60 procent* op hun elektriciteitskosten van het openbare elektriciteitsnet kunnen besparen. De Compress 7400i AW bereikt een SCOP (Seasonal Coefficient of Performance) van maximaal 5,1 in termen van efficiëntie – wat betekent dat Shawna en haar familie veel energiekosten besparen. Deze combinatie van energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid heeft de warmtepomp het groene energielabel A+++ opgeleverd.

Dankzij zijn Bosch vaatwasser kan Shawn gemakkelijk energie besparen

Shawn kan haar gemakkelijk bijhouden op het gebied van energiebesparing, dankzij zijn Bosch vaatwasser. De geïntegreerde ActiveWater-technologie verdeelt het spoelwater optimaal wat zijn waterverbruik vermindert. Bovendien, de vaatwasser is uitgerust met de Perfect Dry Zeolith-technologie. Dit natuurlijk voorkomende mineraal neemt vocht op tijdens de droogcyclus en zet dit om in warme lucht. Dit proces kan het energieverbruik met 20 procent** verminderen in vergelijking met conventionele vaatwassers die een soortgelijk programma gebruiken. Shawn is onder de indruk van de brandschone resultaten.

Bosch is voortaan CO₂-neutraal

Shawn en Shawna beseffen uiteindelijk dat duurzaamheid het beste werkt als iedereen meedoet. Hoe meer mensen naar dit doel toe werken, hoe beter het is voor de planeet. Bosch is helemaal mee met dit idee. En het is het eerste grote industriële bedrijf dat op basis van interne berekeningen in 2020 op al zijn 400 vestigingen CO₂-neutraal is geworden. Bosch gebruikte vier hefbomen om dit doel te bereiken: ten eerste, de energie-efficiëntie werd verhoogd; ten tweede, de energievoorziening uit hernieuwbare bronnen werd uitgebreid; ten derde, de aankoop van groene stroom werd verhoogd; en ten vierde, alle onvermijdelijke CO₂-emissies worden gecompenseerd met klimaatcompenserende maatregelen. Maar bij Bosch gaat de klimaatbescherming nog verder: de uitstoot van de toeleveringsketen stroomopwaarts en stroomafwaarts zal tegen 2030 met 15 procent zijn gereduceerd. Want niet alleen Shawn en Shawna weten het: klimaatbescherming is een nooit aflatende taak en bestaat elke dag weer uit vele specifieke acties.

Afspraak maken

Maak een afspraak met een specialist en bedenk samen jouw droomkeuken.

Enviroo staat voor:

Duurzaam
PEFC
Cradle2cradle
Waterbesparing
Energiebesparing

Specialist vinden

Kijk hier welke Enviroo specialist bij jou in de buurt is

Enviroo-Keukens-Bosch-Logo
Enviroo-Keukens-Miele-Logo
Enviroo-Keukens-Pelgrim-Logo
Enviroo-Keukens-ATAG-Logo
AEG-logo-enviroo-keukens