Enviroo Keukens

Enviroo keukens

Het basismateriaal van een keuken bestaat uit houtvezel plaatmateriaal. Bij een Enviroo keuken is het gebruikte plaatmateriaal altijd voorzien van een PEFC-keurmerk. Dit garandeert dat er geen oerbossen gekapt worden of er ontbossing plaatsvindt wegens houtkap. Het hout komt uit gebieden waar uitsluitend aan verantwoord bosbeheer wordt gedaan. Ook voldoet het plaatmateriaal aan de CARB2-normen zoals ze zijn opgesteld door de California Air Resources Board (CARB). De strenge CARB2-norm is ingesteld om het vrijkomen van het giftige Formaldehyde in het binnenhuisklimaat tot het absolute minimum te beperken. Bij een Enviroo keuken bent u verzekerd dat het plaatmateriaal voldoet aan deze strenge norm.

Daarnaast hebben veel van onze producerende partners aanvullende milieucertificaten, zoals CO2 neutraal, Blauer Engel, EMAS, ISO14001, ISO5001

Enviroo-Keukens-We-Love-The-Planet

KitchZEN, de bamboe keuken

Nu onze natuurlijke bronnen uitgeput beginnen te raken en de gevolgen van de kap van hardhout zich aandienen, richten steeds meer ogen zich op het extreem veelzijdige bamboe. Een gras dat tot 50 cm per dag kan groeien, zichzelf verhout, en na de kap gewoon weer opnieuw begint.

Niet voor niets hebben wij de KitchZEN keuken ondergebracht onder ons eigen duurzame label Enviroo.

Met bamboe begon in 2009 het verhaal van KitchZEN. Hoe kon je uit dit prachtige, keiharde materiaal, met zo’n positieve milieubalans, mooie en trendy keukens maken zonder de duurzame aspecten ervan geweld aan te doen?

Bewerking

De kunst bij KitchZEN was dit geweldige materiaal zo te vertalen dat er een solide, praktische en in maatvoering gangbare keuken uit geproduceerd kon worden die bovendien aan de verschillende smaken tegemoet zou komen. Dat begint met de juiste plaatmaterialen waarbij verschillende bewerkingen het bamboe een geheel ander uiterlijk kunnen geven.
Eén van de bewerkingen van bamboe is ‘density’, hierbij worden de bamboelatjes tot vezel verdrukt, samengeperst en verlijmd. Wanneer dit gerookt wordt biedt het een prachtige, donkere nerf en is de plaat zo hard dat het zelfs als vlonder of schutting in de tuin kan worden toegepast.

De overige bewerkingen zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren. Vanzelfsprekend wordt er gebruik gemaakt van waterbeits of watergedragen lak en voldoet de lijm aan alle Europese normen en heeft het KOMO-keurmerk.
Met een FSC-gecertificeerde fabriek in Nederland en een verantwoorde leverancier van bamboe, slaagde KitchZEN er in een mooi en volledig assortiment samen te stellen van keukens welke deels of volledig opgebouwd zijn uit bamboe. Verspreid door heel Nederland staan inmiddels in veel huishoudens een KitchZEN keuken. Elk volledig afgestemd op de smaak van de eigenaar, maar alle met dezelfde unieke uitstraling van bamboe, in al zijn bewerkingen.

Veel meer dan bamboe

Anno nu is KitchZEN echter veel meer dan de bamboe keuken. Met de grootste Europese organisatie in keukens achter zich en alle kennis en expertise daarvan fungeert ons duurzame label Enviroo als paraplu voor Kitchzen en alle duurzame producten in en rondom de keuken en badkamer.

 

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan vrijblijvend eens langs bij één van onze Kitchzendealers voor informatie op maat.

Afspraak maken

Maak een afspraak met een specialist en bedenk samen jouw droomkeuken.

Enviroo staat voor

Duurzaam
PEFC
Cradle2cradle
Waterbesparing
Energiebesparing

Specialist vinden

Kijk hier welke Enviroo specialist bij jou in de buurt is

Enviroo-Keukens-Bosch-Logo
Enviroo-Keukens-Miele-Logo
Enviroo-Keukens-Pelgrim-Logo
Enviroo-Keukens-ATAG-Logo
AEG-logo-enviroo-keukens